Skip to content

August 27, 2016

The Classics – Sunshine Baby And Other Sunny Songs (1976) – Lp

by Record Facts

The Classics is een Nederlandse band, opgericht in 1967 in Stramproy (Limburg) en van oorsprong een showorkest. The Classics scoorden vooral in de jaren zeventig veel hits.

the classics - sunshine baby and other sunnt hits

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artist:  The Classics
Title:  Sunshine Baby And Other Sunny Songs
Year:  1976
Format:  LP
Label:  Killroy Records
Catalog#  KR 14908 KL

Begin jaren 60 ontstond de groep the Classics uit de groep the Strangers (Harrie en Hub Broens; Ber Kwaspen en Renée (Broer) Janssen. Toen the Strangers stopten gingen Harrie Broens, Ber Kwaspen, Jan Dirkx en Pierre Hoeken verder onder de naam the Classics. In 1964 moest Pierre Hoeken in militaire dienst en begin 1965 Jan Dirkx. Daarmee kwam tijdelijk een einde aan the Classics.
In 1966 besloot Jan Dirkx om opnieuw te beginnen, samen met zijn neef Ber Kwaspen en Harrie Broens, aangevuld met broer Ton Dirkx en René Munnecom. Het eerste optreden vond plaats 27 mei 1967. De leden van de groep begonnen met eigen liedjes te schrijven. De band bestond op dat moment uit Jan en Ton Dirkx, Ber Kwaspen, Harrie Broens en Renee Munnecom. In 1971 werd Ton Dirkx opgevolgd door Joep Beurskens (ex-Teddybears). In 1974 werd Rene Munnecom opgevolgd door Peter Gerits.

In het begin trad de groep voornamelijk op in de regio en nam deel aan talentenjachten. Tijdens een van de optredens werd de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes. Hij bood de jongens een platencontract aan. De eerste single I only want to be with you werd een regionaal succes. De groep bestond op dat moment uit vijf personen met de in die tijd gebruikelijke bezetting: twee gitaren, basgitaar, toetsen en drums. Het repertoire van de groep bestond voornamelijk uit nummers van the Shadows,Cliff Richard,Cats en andere hitparadeartiesten uit die periode.

De groep ontwikkelde al snel een eigen sound. Deze sound kenmerkte zich met name door de fijne samenzang en werd door Joost den Draaier de ‘vlaaiensound’ genoemd. Aanleiding daartoe waren de Limburgse vlaaien die Jan Dirkx vaak bij zich had bij zijn wekelijks bezoek aan de Hilversumse studio’s. De vlaaiensound kan worden gezien als een tegenhanger van de palingsound uit Volendam.
In 1976 brachten ze hun tweede Lp “Sunshine Baby And Other Sunny Songs” uit. De nummers “Sunshine Baby” en  “Sodom And Gomorra” kwamen op single uit.   http://www.bing.com/translator

 

Side one
1.  Sunshine baby  (3:58)
2.  Let me be your teacher  (3:02)
3.  My melody d`amour  (3:39)
4.  Crying time  (2:38)
5.  Marlena  (3:12)
6.  Be carefull with friendship  (3:12)

Side two
1.  Little yellow pillow  (2:57)
2.  Fools like me  (3:21)
3.  Sitting on the fence  (4:00)
4.  Come take my hand  (2:20)
5.  Sodom and gomorra  (3:19)
6.  Goodbye, farewell  (3:33)

http://www.ad-vinylrecords.com/product/classics-the-sunshine-baby-and-other-sunny-songs-lp/

Read more from Classics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments